tiistai 11. tammikuuta 2011

Tähti: Renée Zellweger

Tähti-osiossa olen ajatellut käsitellä aluksi niitä näyttelijöitä, jotka ovat olleet suosikkejani jo pidempään - Renée Zellweger on yksi heistä. Luultavasti näin Zellwegerin ensimmäisen kerran Jerry Maguiressa, mutta ensi katsomisella mieleeni jäi lähinnä ihana Tomppa, joten Zellwegerin ihastuttavasti esittämä kiltti ja lämmin Dorothy ei tehnyt minuun erityisempää vaikutusta. Myöhemmin olen ymmärtänyt kuinka koko elokuva olisi paljon harmaampi ja ankeampi ilman Zellwegerin roolisuoritusta. Ensimmäisen Bridget Jones -elokuvan myötä tajusin todella miten mielenkiintoinen näyttelijä Renée on. Kahdesta kuumasta britistä (Colin Firth ja Hugh Grant) huolimatta Renée vie leffassa koko potin. Kuka nuori nainen ei olisi kokenut edes jonkinlaista sielun sisaruuttaa hieman kömpelöä ja suorasanaista, mutta niin rakastettavaa, Bridgettiä kohtaan?

Zellweger on monilahjakkuus, joka on todistanut pystyvänsä näyttelemään komedioissa (Down with Love), draamoissa (Cinderella Man), musikaaleissa (Chicago) ja henkilökuvissa (Miss Potter). Naisen roolit tuntuvat lähes poikkeuksetta olevan ihanalla tavalla tavanomaisia ja helposti lähestyttäviä. Vaikka roolihahmot poikkeavat toisistaan melkoisesti, niissä on jokaisessa jotakin inhimillistä ja - todellista.

Yksityiselämässään näyttelijä lienee tullut kuuluisimmaksi laihduttamisintonsa ja miessuhteidensa vuoksi. Lööpit eivät kuitenkaan poista sitä tosiasiaa, että Zellweger on tehnyt mainion uran mainioissa elokuvissa ja toivottavasti tulevaisuudessa laajentaa repertuaariaan entisestään.

Ei kommentteja: