sunnuntai 16. tammikuuta 2011

Komediat vastakkain

Viikonloppuna tuli katseltua kaksi komediaa. Yhtäläisyyksiä näistä leffoista kyllä löytyi; molemmissa oli paljon nolostuttavia myötähäpeäkohtauksia ja molemmissa oli muutama hyvä näyttelijä (jotka ansaitsisivat vähän paremmat käsikirjoitukset työkaluikseen). She's Out of My League kertoo lentokentän turvavartijaksi jämähtäneestä Kirkistä (Jay Baruchel), johon superupea Molly (Sinkkuelämää 2 -leffassa superupeaa lastenvahtia näytellyt Alice Eve) jostain kumman syystä ihastuu. Valitettavasti Kirk ei voi uskoa onneaan todeksi ja huono itsetunto meinaa pilata koko jutun... Role Models taas kertoo kahdesta energiajuomia nuorisolle kauppaavasta kaveruksesta (Paul Rudd ja American Pie -leffoista tuttu Seann William Scott), jotka sattumusten seurauksena joutuvat suorittamaan 150 tuntia yhteiskuntapalvelua viettämällä aikaa rääväsuisen pikkupojan ja larppaukseen hurahtaneen nuoren (Christopher Mintz-Plasse) kanssa.

No, kumpi leffa oli parempi? She's Out of My League oli sellainen myötähäpeäkokemus, että se oli melkoista itsekidutusta. Muutama kohtaus oli kuitenkin hauska, valitettavasti Kirkin perhe oli niin järisyttävän ärsyttävä, että en mielellään antaisi heidän takiaan leffalle yhtään tähteä... Alice Even esittämä Molly on kuitenkin sen verran mahtava, että annetaan nyt se yksi tähti ja vielä puolikas niistä muutamasta hauskasta kohtauksesta.
Role Models parani loppua kohti huimasti. Lisäksi pisteet siitä, että Seann William Scott on onnistunut kerrankin saamaan roolin, jossa ei ole über ärsyttävä. Paul Rudd oli oikeasti aika hauska ja yksi tähti tulee ihan jo Mintz-Plassen äänelle (voiko äänenmurrosvaihe olla pysyvä?). Tässä leffassa naiset olivat sivurooleissa, mutta plussaa siitä, että ihana Elizabeth Banks ja Gleen ilkeä jumppamaikka Jane Lynch olivat mukana leffassa. Role Models vie siis voiton keveästi, vaikka sitäkin suosittelen lähinnä pizzan ja kokiksen kaveriksi. Jos katsot yhden leffan kuukaudessa, etsi muuta katsottavaa.
 (kuvat AllMoviePhoto.com)

Ei kommentteja: