lauantai 8. tammikuuta 2011

Cage vs. Crowe

Minulla ja avomiehelläni on aina kausittain vaihtuva yhteinen lempinäyttelijä. Pitkään tuo titteli kuului Nicolas Cagelle. Lienee sanomattakin selvää, että titteli ei vaadi päätähuimaavia näyttelijäntaitoja. Tärkeintä on olla jollain järisyttävällä tavalla mieleenpainuva. Nicolas Cage on erittäin mieleenpainuva. Cagen ilmeet ja ääni ovat omaa luokkaansa ja tuntuu kun hän ei varsinaisesti koskaan näyttelisi vaan olisi kokoajan Nicolas Cage. Cagella on siis kauan ollut kunnia olla puhutuin näyttelijä taloudessamme, mutta titteli ei ole pysyvä ja ilmassa on enteilyä sen siirtymisestä eteenpäin miehelle, joka on tehnyt todella kunnioitettavan uran eturivin elokuvissa ja joka näyttelee pääosaa jännittävässä The Next Three Days-filkassa. Edes istumapaikat ensimmäisen rivin reunassa eivät vieneet hohtoa trilleriltä, joka on uudelleen filmatisointi ranskalaisesta elokuvasta ja jonka pääosassa komeilee siis Russell Crowe. Vaikka Crowe on osoittautunut melkoisen heikkohermoiseksi tosielämässä, on mies onnistunut tekemään mielettömiä roolisuorituksia esimerkiksi seuraavissa leffoissa:

Gladiator
A Beautiful Mind
Body of Lies
State of Play

The Next Three Days on virkistävä trilleri muun muassa siksi, että siinä autot eivät räjähtele laukausten voimasta, päähenkilö ei omaa mystisen suuria muskeleita ja naiset ovat ihan todentuntuisia ihmisiä (lukuunottamatta sitä huikean kaunista äitiä, joka muka ihastuu Crowen esittämään nukkavieruun opettajaan). On mielenkiintoista katsoa elokuvaa, joka kaikessa jännittävyydessään ja nokkeluudessaan voisi kuitenkin kertoa tosielämästä.

John Brennan (Crowe) on tavallinen opettaja, joka joutuu keksimään suunnitelman syyttömänä tuomitun vaimonsa vapauttamiseksi vankilasta. Leffa tuntuu paikoittain hieman pitkältä, mutta lopulta pituuden kyllä ymmärtää ja lähes koko ajan juoni pitää katsojan tiiviisti otteessaan. The Next Three Days on ehdottomasti katsomisen arvoinen!


Lienee kuitenkin oikeutettua antaa Cagelle vielä mahdollisuus. Siksi vuokraamosta lähti äsken mukaan Kick-Ass, josta arviota myöhemmin. Tuumasimme, että kyseessä ei voi olla täysin surkea leffa, jos mukana on Cage ja Christopher Mintz-Plasse aka Mclovin :D

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Toivon että Crowe löytää itselleen uuden huippuroolin että tyypin ura ei lähde ihan laskukäyrälle.

Anonyymi kirjoitti...

Cage on vähän hupaisa. Mä harvoin pääsen yli sen hiuslaitteesta...tiedän, kiinnitän huomiota olennaiseen ;O) Kick-Ass on LOISTAVA..

Maria kirjoitti...

"Tuntuu kun hän ei varsinaisesti koskaan näyttelisi vaan olisi kokoajan Nicolas Cage."

Haha :D Mutta nyt kun mietin niin ihan totta. Omat Cage-suosikkini on Face/Off ja Kick Ass. Älkää naurako tuolle Face/Offille, olin aika nuori ja kuten kirjoitit, Cage on vain mieleenpainuva :D

Kata kirjoitti...

5plitreel: Mun mielestä Crowe on tehnyt viime vuosina ihan hyviä elokuvia... Mut tietty uusi Gladiator/Kaunis mieli ois ihan jees :)

Mikaela: Cage on ehdottomasti hupaisa ja se tukka on osa sen mahtavaa habitusta ;D Kick-Ass oli äärimmäisen loistava!!!

Maria: Face/Off oli munkin suosikkeja nuorempana ja pidän siitä edelleen!