tiistai 29. maaliskuuta 2011

Seeing Red

Toimintaa on mielestäni kahdenlaista - sellaista, jossa odottaakin saavansa nauraa järjettömälle machoilulle ja sellaista joka on jotenkin todentuntuista. Red kuuluu ensimmäiseen ryhmään. Bruce Willis on uransa aikana tehnyt lukuisia elokuvia, jotka muistuttavat kovasti Die Hardeja, siis sellaisia vähän kieli poskessa tehtyjä toimintapläjäyksiä. (Tosin lähemmin tarkasteltuna noista leffoista Die Hard taitaa olla vähiten kieli poskessa tehdyn oloinen...) Red on Willisin viime aikaisista tuotoksista paras ja ei vähiten siksi, että mukana ovat legendaarinen Morgan Freeman ja vähintään yhtä legendaarinen Helen Mirren. Leffa alkaa jännästi niin, että katsoja luulee väärän leffan eksyneen dvd-laitteeseen. Rauhallista tunnelmaa ei kuitenkaan kestä kauaa. CIA:n entinen agentti Frank Moses (Willis) on jostain syystä saanut peräänsä iskujoukot, joiden mielestä mies kuuluisi hautaan. Selvää ei ole miksi Mosesta yht'äkkiä näin vainotaan. Vaarassa on myös Mosesin elämää langan päässä piristänyt eläkevirkailija Sarah (Mary-Louise Parker). Kaksikko lähtee pakomatkalle, tosin Sarah vähemmän omasta tahdostaan. Erilaisten sattumusten myötä muitakin entisiä agentteja (John Malkovich on muuten taas iskussa) saadaan Mosesin avuksi ja sitten rymistellään ja paukutellaan. Kannattaa katsastaa, jos kaipaa viihdykettä iltansa ratoksi, eikä kiinnosta pahemmin rasittaa aivosoluaan. Minä viihdyin Redin seurassa.

3 kommenttia:

Helinä Laajalahti kirjoitti...

Tässä leffassa oli loistava näyttelijäkaarti, mutta leffa itsessään oli ihan äärettömän tylsä. Minun mielestäni ;-)

Anonyymi kirjoitti...

Mä olen niitä harvoja leffabloggareita jotka on pitäneet tästä. En tiedä johtuiko Night Visionista, pieni huumori oli tervetullutta splätterin keskellä vai mikä, mutta minä viihdyin mainiosti!

Kata kirjoitti...

Olin lukenut tästä niin monta huonoa arvioita, että odottelin ehkä huonompaa kuin mitä sain. Tällaista leffaa katsellessa tarttee tietynlaisen rennon mielentilan. Joskus leffa voi olla hyvä siksikin, että se oli juuri sitä mitä sillä hetkellä kaipasi :)