tiistai 22. maaliskuuta 2011

Kaunis, huoleton elämä

Täysin suunnittelematta jäin eilen katsomaan Neloselta tullutta Toscanan auringon alla -elokuvaa, jossa eroprosessia läpikäyvä amerikkalainen kirjailija Frances (Diane Lane) päätyy ystäviensä kehoituksesta homopariskuntien seuramatkalle Italian Toscanaan. Seuramatka muuttuu uudeksi kotipaikaksi ja Frances huomaa pian remontoivansa ostamaansa vanhaa maaseutuhuvilaa, kestitsevänsä puolalaisia työmiehiään ja välillä nauttivansa ja välillä ahdistuvansa äkillisestä elämänmuutoksesta. Tämä elokuva pitäisi olla osa jokaista Näin selviät eron jälkeen- kurssia. Minä ainakin tahdon muuttaa Toscanaan ja elää leppoisasti auringonkukkapeltojen keskellä. Jotkin elokuvat ovat erityisen inspiroivia erityisesti sen ansiosta miltä ne näyttävät. Under the Tuscan sun on niin kaunis, että en saanut elokuvaa mielestäni ja siksipä seuraavat kuvakollaasit:
Rakastan elokuvia joista tulee hyvälle mielellä ja joihin ei ole väkipakolla lisätty useita surullisia kohtauksia. Toscanan auringon alla on todella positiivinen elokuva, vaikka kaikki ei koko ajan menekään päähenkilön toiveiden mukaan. Muita hyvänmielen elokuvia ovat ainakin: Mamma Mia!, 500 Days of Summer, Amélie, Forrest Gump ja Love Actually. Kaikkia edellisiä yhdistää elokuvallinen kauneus ja positiivinen tarina, mutta Toscanan auringon alla kiilaa kyllä ensimmäiseksi kun kisataan kauneudessa. Itseasiassa se muistuttaa hyvin paljon mielestäni kaikkien aikojen kauneinta elokuvaa: Vicky Cristina Barcelonaa.

2 kommenttia:

Maria kirjoitti...

Mulla on tää vielä näkemättä ja tän arvostelun perusteella aion katsoa sen asap! Olen vieläpä käynyt tuolla Toscanassa ja oi, se on kyllä ihanaa aluetta!

Kata kirjoitti...

Oih, mäkin haluan joskus päästä tonne!!! Olisi niin paljon paikkoja maailmassa näkemättä, mutta Toscana on ehdottomasti must see -listalla ;)