keskiviikko 26. lokakuuta 2011

Source Code

Sunnuntai-illan leffaksi valikoitui Jake Gyllenhaalin tähdittämä Source Code, koska taloudessamme supersankarielokuvista pitää vain yksi henkilö, minä. Source Code onkin ollut tarkoituksena tsekata jo aiemmin ja trailerin perusteella tarina vaikutti kiinnostavalta. Scifi-leffat eivät yleensä ole olleet kaikista eniten mieleeni, mutta tämän elokuva kohdalla toivoisin muidenkin scifi-epäilijöiden tekevän poikkeuksen ja antavan elokuvalle tilaisuuden.

Colter Stevens (Gyllenhaal), armeijan helikopterilentäjä, herää junassa. Vastapäätä istuu tuntematon nainen, eikä Stevens muista miten on junaan joutunut. Junan vessassa peilistä katsoo tuntematon mies. Kahdeksan minuutin kuluttua juna räjähtää. Räjähdyksen jälkeen Stevens löytää itsensä pienestä ahtaasta kapselista, jossa hänellä on puheyhteys tuntemattoman armeijan työntekijän (Vera Farmiga) kanssa. Stevens on otettu mukaan projektiin, jonka tarkoituksena on selvittää kuka räjäytti pommin, ja ilmeisen kehittyneen teknologian avulla, Stevens pystyy elämään uudelleen yhden matkustajan elämän viimeiset kahdeksan minuuttia. Armeijalla on tiedossa, että junan räjäyttänyt henkilö suunnittelee suurempaa terroritekoa ja syyllisen kiinnisaamisella on kiire.

Etenkin Gyllenhaal on nappi valinta rooliinsa. Erikoistehosteet on toteutettu hienosti ja vaikka juoni on osin moniselitteinen, ei katsoja putoa kyydistä missään vaiheessa. Source Code ja Inception ovat saaneet minut tarkistamaan mielipiteeni scifi-elokuvia kohtaan. Näin kekseliäitä toteutuksia katsoo ilokseen. Käykäähän muutkin vuokramassa!

kuva

Ei kommentteja: