sunnuntai 27. helmikuuta 2011

tv junkie

American Idol, Idols, MasterChef, Top Chef, Täydelliset naiset, The Big Bang Theory... Tuossa osa niistä sarjoista joita olen viimeaikoina seurannut ja yksi syy siihen miksei blogi ole päivittynyt. Huomatkaamme, että sekä Idols että American Idol (Steven Tyler on parasta mitä sarjalle on tapahtunut aikoihin) tulevat telkkarista kahdesti viikossa. Olen aina ollut kiertelemättä ja ylpeästi sohvaperuna, mutta viime viikkoina tv:n katselu on saanut uudet mittasuhteet ja en ole edes käynyt vapaa-ajalla elokuvissa saati sitten vuokrannut mitään katsottavaa. Ainoastaan ystävänpäivänä tuli katseltua viime vuonna tehty Valentine's Day, joka ei ollut erityisen huono, muttei erityisen hyväkään. Ensi yönä jaetaan Oscarit ja ehdokkaista parhaaksi elokuvaksi olen nähnyt sentään ne suursuosikit: The Social Network ja The King's Speech (molemmat ovat erittäin hyviä elokuvia, enkä ole valinnut suosikkiani). Tarkoitus oli kyllä nähdä enemmänkin ehdokaselokuvia, mutta onneksi voin osin vedota myös siihen järkyttävään tosiasiaan, että suuriosa Oscar-ehdokasleffoista tulee Suomen teattereihin vasta palkintojen jaon jälkeen. 127 Hours, Black Swan ja muut jäävät siis odottamaan sohvaperunan ryhtiliikettä ja raahautumista lähimpään leffateatteriin.


Viime vuosina olen poikkeuksetta joutunut katsomaan Oscarit nauhalta/digiboksilta, joten miksi rikkoa perinnettä. Huomenna olisi siis selvittävä työpäivä uutispimennossa ja sitten kipaistava pikapikaa kotiin toivoen, etten joudu taas kiroamaan boksiamme sinne alimpaan. Tästä tulikin mieleeni nostalginen vhs-muisto, ajalta jolloin Oscarit joutui nauhottamaan videoilla, ja koska yksi videokasetti ei riittänyt oli ajastettava kotitalouden molemmat nauhurit tallentamaan osa gaalasta. Oi noita aikoja. Silloin ei tullut mieleen, että muutamaa vuotta myöhemmin miettii, josko se led-tv olisi sittenkin parempi kuin kotoa löytyvä jättiruutu ja olishan se mageeta jos se olis 3D - niin ja jos joskus kotona on yksi ylimääräinen huone niin siitä tehdään tietysti leffateatteri. Harrastuksensa kullakin...

Nyt on kuitenkin sen verran aurinkoinen sunnuntai, että mieleen hiipii salakavalasti toivonkipinä pian koittavasta keväästä. Ainakin perheen pienin pallero pomppii juuri iloisesti pöydältä toiselle, seuraten mahdollisimman tarkasti ulkona käyskentelevien varisten ja talitinttien puuhia. Täytyy siis nauttia viimeisistä hetkistä kun on iltaisin mukavaa kääriytyä vilttiin ja kaukosäätimen ja teekupposen kera, sillä kesällähän tällainen ei tule kyseeseen :)

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Black Swan tulee ihan just myyntiin ja voin luvata että se on niin hyvä että kannattaa mieluummin ostaa kuin mennä teatteriin ;O) itse olen todella yllättynyt Steven Tylerista, mies on pelastanut Idolsin sillä en ole ikinä jaksanut ekaa vuotta lukuunottamatta katsoa sarjaa loppuun mutta nyt mies on niin hyvä että ehkä jopa minä...

Kata kirjoitti...

Kiitti vinkistä! Mä kuitenkin rakastan sen verran leffateatterien fiilistä, että varmaan sekä käyn leffassa että ostan dvd:n :)

Steven Tyler on AI:lle sama kuin Jone Nikula Idolsille, lähes korvaamaton.