tiistai 15. helmikuuta 2011

Glitteriä, muttei tasseleita

Minä rakastan musikaalielokuvia. Chicago, Moulin Rouge!, Hairspray... Nyt listaan voi lisätä uuden nimen: Burlesque. Verrattuna vaikkapa Chicagoon Burlesque on pehmeämpi, makeampi, jotenkin enemmän pop - muttei huonolla tavalla, Burlesque on vain erilainen ja yllättävän raikas. Olin lukenut kaikenlaisia arvosteluja, joissa leffa haukutaan lyttyyn ja Christina Aguileran näyttelijäntaidoille nauretaan, mutta jaksoin silti uskoa, että itse viihtyisin teatterissa. Oikeassa olin. Burlesque oli juuri sellaista mahtavilla laulu- ja tanssinumeroilla ryyditettyä viihdettä, kuin toivoinkin. Aguilera on mielestäni nappivalinta esittämään maalta suureen kaupunkiin muuttavaa tyttöä, jolla on unelma päästä lavalle. Tarina on ennalta arvattava, mutta silti ihan hyvä. Parhaimmillaan tämäkin musikaali on kuitenkin juuri niissä musiikkia sisältävissä kohatuksissa, joissa katsoja vedetään mukaan maagiseen maailmaan. Ja kukapa olisi uskonut, että Cher on edelleen vedossa? Stanley Tuccin mukana olo lisää kolmeen tähteen vielä sen neljännen. Hyvänmielen elokuva, jonka jälkeen jää miettimään miten kellään voi olla niin voimakas ääni kuin Christinalla.

2 kommenttia:

anna kirjoitti...

Musta Christina veti hyvin roolissaan, kumminki oli semmonen tarina ettei siinä nyt liikaa uskottavuutta tarvita. C on ollu mun esikuva jo kauan ja tämän leffan myötä tietää entistä paremmin kenellä on yks maailman parhaista lauluäänistä :)

Anonyymi kirjoitti...

Tää oli hyvä. Ei Chicagon veroinen, joka on siis suosikkini kaikista, mutta sata kertaa parempi kuin odotin! Kevyt ja toimiva, mitä muuta tällaisilta voi vaatia??