keskiviikko 16. marraskuuta 2011

The Gods Need a Hero

Visuaalisesti upea. Erikoistehosteiltaan omaa luokkaansa. Tarinaltaan... Noh, en ihan osaa sanoa, miksi Immortals ei ollut niin hyvä kuin toivoin sen olevan. Väkivallalla mässäily oli sen verran ylenpalttista, että osin leffan jälkeinen hämmennys voi johtua siitä. Ehkä suurin ongelma on kuitenkin se, että mahdollisuudet olisi ollut johonkin pökerryttävän upeaan, mutta lopulta päädyttiin kuitenkin johonkin melko tavanomaiseen.

Immortalsin tarina on kehitelty Kreikan jumaltaruston pohjalta. Tapahtumien keskiössä ovat kuitenkin tavallinen nuori maalaispoika Theseus (roolinsa kunnialla hoitava Henry Cavill) sekä raaka ja vallanhimoinen kuningas Hyperion (puistattavan pelottava Mickey Rourke). Hyperion haluaa löytää tarunhohtoisen Epiruksen jousipyssyn, aseen jonka avulla hänen on mahdollista vapauttaa syvälle vuoren uumeniin vangitut Titaanit. Titaanit ja jumalat kykenevät surmaamaan toisiaan, vaikka muuten ovat kuolemattomia. Ymmärrettävästi jumalat eivät halua titaanien vapautuvan, mutta Zeus ei kuitenkaan haluaisi sotkeutua ihmisten välisiin sotiin. Theseus on jumalten suosiossa, mutta voiko hän johdattaa helleenijoukkionsa voittoon ja kukistaa Hyperionin?

Immortalsissa 3D-tehosteet todella toimivat. Suosittelisin leffaa niille, jotka pitivät Clash of the Titansista, vaikkakin leffat eroavat toisistaan jonkinverran. Clash of the Titans oli kevyempi ja eräällä tavalla viihteellisempi. Immortals on raskaampi ja melkoisesti raaempi, mutta näyttelytyöltään ja erikoistehosteiltaan hienompi. Rourke on ollut paras mahdollinen valinta Hyperioniksi, sen verran vakuuttavasti hän esittää tuota kammottavaa murhaajaa. Cavill on Theseuksena mainio ja toivon näkeväni hänet jatkossa muissakin isommissa rooleissa. Jumalia toivoin näkeväni elokuvassa enemmän, nyt Zeus (Luke Evans), Athena (Isabel Lucas), Poseidon (Kellan Lutz) ja muut jäävät melko pieniin rooleihin - tämä on sääli, koska kohtaukset joissa jumalat ovat mukana, ovat elokuvan parhaimmistoa.kuvat

Ei kommentteja: